Koopprocedure 2017-05-05T00:44:45+00:00

Hoe is de koopprocedure ?

Of je met een vennootschap of privé koopt, dit wijzigt de aankoopprocedure niet. Je kan ook steeds kopen via de juiste volmacht van op afstand. Hoe ziet nu de koopprocedure er uit?

Stap 1

Zie je een leuk vastgoed dan is het gebruikelijk om tussen de 1000 en 5000 EUR borg te betalen om het pand van de markt te halen, je hebt dan ondertussen een kleine week om het voorlopig contract of de compromis te maken.

Stap 2

De compromis is net zoals in België en Nederland een erg belangrijk contract. Dus schakel hier reeds een advocaat of notaris in, teken zomaar niet het eerste beste document van de makelaar. Immers alle belangrijke bepalingen van de verkoop worden reeds opgenomen in de compromis.

Koop je op ‘plan’ dan wordt er ook in schijven betaald. Normaal wordt er 30% bij aanvang betaald, 30% als het appartement klaar is, 30% bij de voorlopige oplevering (zgn. Act 15) en de laatste 10% als je een officiële bewoningstoelating krijgt (zgn. Act 16)

Stap 3

Na de ondertekening van de compromis begint men de definitieve notariële akte voor te bereiden.

Net zoals het bij ons gebruikelijk is moet de notaris een hoop documenten verzamelen zoals een overzicht van de vorige eigenaars van het pand, documenten en vergunningen van de gemeente en overheden, gegevens van het kadaster, bewijs dat de verkoper geen belastingschulden meer heeft…

Allemaal erg herkenbaar.

Uiteraard ook de nodige documenten van de koper, zoals identiteit, burgerlijke staat enz.

Normaal verloopt er 1 maand tussen de compromis en de definitieve akte. De praktijk leert ons dat het meestal een 2 à 3 maanden duurt.

Er zal een tolk verplicht worden aangesteld zodat je weet wat je tekent, hij zal tolken als je  je definitieve akte tekent.

Wij werken samen met enkele zeer betrouwbare notarissen en advocaten, waaronder een Vlaams/Bulgaarse advocaat. Dus het juridische zal piekfijn geregeld worden en je hoeft hier echt niet te veel van wakker te liggen.

Lenen bij een lokale bank, zal enkel kunnen als je daar een tijdje woont of een bedrijf hebt. De rentevoeten zijn er hoger als in België of Nederland, ongeveer het dubbele.

Meer weten?

Prachtige betaalbare projecten aan de Zwarte zee

De projecten die we hier aanbieden liggen nabij Nessebar, een prachtig stad op een schiereiland in de Zwarte zee en Unesco werelderfgoed.

Prijzen beginnen vanaf 50.000 EUR, contacteer ons voor meer details!

Contacteer ons